Product Description
Átlagos tápérték 100 g termékben |
---|
Energia: | 271 kJ/ 64 kcal |
Zsír: | 0,2 g |
amelyből telített zsírsavak: | 0 g |
Szénhidrát: | 15,2 g |
amelyből cukrok: | 14,9 g |
Fehérje: | 0,3 g |
Só: | 0,3 g |
Receptajánló
Kacsamell sült zellerrel, sárgarépával és ecetes szilvával
Elkészítési idő: 30-35 perc
Hozzávalók 4 személy részére:
- 1 üveg Rege Ecetes szilva
- 700 g kacsamellfilé
- 1 kk. szárított, morzsolt kakukkfű
- só, bors
- 1 nagyobb zellergumó (kb. 400 g)
- 2-3 közepes sárgarépa (kb. 300 g)
- só, frissen őrölt bors
- 3 ek. olívaolaj
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 190 fokra.
A zöldségeket hámozzuk meg, majd vágjuk hasábokra. Szórjuk egy hőálló tálba, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, locsoljuk meg olívaolajjal. Az első negyedórában alufóliával lefedve pároljuk, majd távolítsuk el a fóliát, és süssük meg a zöldségeket további kb. 10-15 perc alatt.
A kacsamellfiléket irdaljuk be bőrös oldalukon, és dörzsöljük be alaposan sóval, frissen őrölt borssal és szárított kakukkfűvel. Egy felforrósított serpenyőben bőrös oldalukkal lefelé pirítsuk egyben a melleket, amíg színt kapnak, majd másik oldalukat is süssük további 2 percig – ezután toljuk az előmelegített sütőbe, és 20 perc alatt süssük készre őket.
A megsült kacsamelleket tálaljuk a sült zöldségekkel és kínáljunk hozzá frissítő ecetes szilvabefőttet.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.