Ecetes szilva – édes-savanyú

//Ecetes szilva – édes-savanyú

Ecetes szilva – édes-savanyú

Összetevők: szilva, ivóvíz, cukor, ételecet 1,6%, étkezési só, fűszerek.

Hőkezeléssel tartósítva.
Tartósítószert nem tartalmaz.

Tálalja kacsa-és libasültek mellé savanyúságként, vagy kóstolja meg sajttálak pikáns kiegészítőjeként!

Kiszerelés/nettó tömeg/ töltő tömeg

720 ml/720 g/ 370 g 

Product Description

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia:271 kJ/ 64 kcal
Zsír:0,2 g
amelyből telített zsírsavak:   0 g
Szénhidrát:15,2 g
amelyből cukrok:14,9 g
Fehérje:0,3 g
Só:0,3 g

 

Receptajánló

Kacsamell sült zellerrel, sárgarépával és ecetes szilvával

Elkészítési idő: 30-35 perc

Hozzávalók 4 személy részére:

  • 1 üveg Rege Ecetes szilva
  • 700 g kacsamellfilé
  • 1 kk. szárított, morzsolt kakukkfű
  • só, bors
  • 1 nagyobb zellergumó (kb. 400 g)
  • 2-3 közepes sárgarépa (kb. 300 g)
  • só, frissen őrölt bors
  • 3 ek. olívaolaj

 

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 190 fokra.

A zöldségeket hámozzuk meg, majd vágjuk hasábokra. Szórjuk egy hőálló tálba, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, locsoljuk meg olívaolajjal. Az első negyedórában alufóliával lefedve pároljuk, majd távolítsuk el a fóliát, és süssük meg a zöldségeket további kb. 10-15 perc alatt.

A kacsamellfiléket irdaljuk be bőrös oldalukon, és dörzsöljük be alaposan sóval, frissen őrölt borssal és szárított kakukkfűvel. Egy felforrósított serpenyőben bőrös oldalukkal lefelé pirítsuk egyben a melleket, amíg színt kapnak, majd másik oldalukat is süssük további 2 percig – ezután toljuk az előmelegített sütőbe, és 20 perc alatt süssük készre őket.

A megsült kacsamelleket tálaljuk a sült zöldségekkel és kínáljunk hozzá frissítő ecetes szilvabefőttet.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Ecetes szilva – édes-savanyú” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük