Összetevők: meggy 63,94%, ivóvíz, kókusztej 2,7%, almavelő, módosított kukoricakeményítő, cukor, őrölt fahéj, aroma
Hőkezeléssel tartósítva.
Tartósítószert nem tartalmaz.
Kiszerelés / nettó tömeg:
720 ml / 700 g
Receptajánló
Marhasült meggyszósszal, pirított nudlival
Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók 4 személy részére:
- 1 üveg Rege meggyszósz
- 600 g marha hátszín/felsál
- 2 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
- 1 ek. étolaj
- 400 g főtt burgonya
- 120 g finomliszt
- 2 egész tojás
- 1 csapott tk. só
- étolaj a főzővízbe
- 50 g vaj a nudlik pirításához
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 185 fokra. A marhahúst szurkáljuk meg több helyen, és tűzdeljük meg vékonyra csíkozott fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk minden oldalán, majd dörzsöljük át az olajjal. Tegyük a megtűzdelt húst egy hőálló tálba, öntsünk alá egy ujjnyi vizet, majd fedjük le alufóliával, és toljuk az előmelegített sütőbe. Süssük kb. 90 percig, majd vegyük le róla az alufóliát, és pirítsuk további fél óráig.
Közben készítsük el a krumplinudlit, amihez főzzük puhára a burgonyát a héjában, majd hűtsük ki teljesen. Hámozzuk meg, majd burgonyanyomóval törjük össze. Adjunk hozzá két egész tojást felverve, a kimért lisztet és egy csapott teáskanál sót. Alaposan dolgozzuk össze a masszát, majd hagyjuk pihenni hűtőben kb. fél órát. Ezután lisztezett felületen gyúrjunk belőle 1,5-2 cm átmérőjű rudakat és ezt daraboljuk 3-4 centisre.
Lobogó sós, olajos vízben főzzük 2-3 percig, amíg feljönnek a víz tetejére, majd szűrőkanállal szedjük ki egy tálcára.
Ha már megsült a húsunk, melegítsük fel a meggyszószt, és ekkor süssük ki frissen a nudlit. Egy serpenyőben olvasszunk vajat, majd ezen süssük ki kisebb adagokban a nudlit úgy, hogy mindegyik kissé megpiruljon. Akkor jó, ha a külseje ropogósra sül.
A sült húst szeleteljük és tálaljuk a meggyszósszal és a pirított nudlival.