A Szatmári Konzervgyár REGE-termékeiből áradó életérzést mindenki megérzi, aki megkóstolja egyedi ízvilágát. Termékeinkhez Közép-Európa gyümölcsöskertjéből, a Szabolcs-Szatmári Tájkörzetből szállítjuk az alapanyagokat. A szatmári szilvából, a szabolcsi almából Európa-szerte ismert és eredetvédett élelmiszerek készülnek.

A REGE- márkaprogram a feldolgozott gyümölcs-és zöldségfélék sokszínűségével a legszélesebb fogyasztói igényeket elégíti ki. Az étvágygerjesztő savanyúság-szortiment, a szinte frissen fogyasztható zöldségfélék, ínycsiklandozó készételek és fajtaválogatott gyümölcsök változatos felhasználási lehetőségeket kínálnak fogyasztóinknak. A REGE-termékek egyszerre nyújtják a korszerűség és a hagyomány élményét. Az elkészítési módszer hagyományörző, mégis teljesíti a korszerű táplálkozás minden feltételét.

A Szatmári Konzervgyárban a feldolgozás, csomagolás, raktározás műszaki színvonala a XXI. század követelményeinek felel meg, ezért termékeink a feldolgozás minden fázisában megőrzik az alapanyagok természetes értékeit. A REGE-márka fogalom és garancia, amelyet a magas termékminőség és szenvedélyes ízvilág testesít meg.

A REGE-termékek hozzátartoznak mindennapjainkhoz, legyen szó ünnepi étkezésről, családi vacsoráról, grillpartiról vagy akár csak meghitt együttlétről vagy nassolásról kettesben.

[child-pages depth="1"]

TÖRTÉNETÜNK

Több mint 50 éve a minőség szolgálatában

1964-ben az akkor újonnan felépült nyíregyházi konzervgyár megvásárolta a nagyhalászi kendergyár porcsalmai üzemét. A nyíregyházi konzervgyár a megvásárolt üzemben mintegy 35-40 fő dolgozói létszám foglalkoztatását is átvállalta.

Az volt a cél, hogy ebben a térségben is kezdődjék meg a zöldség-és gyümölcstermesztés meghonosítása, valamint annak feldolgozása. Aránylag rövid idő elteltével beigazolódott, hogy 30-50 km-es körzetben nagy mennyiségű zöldség-gyümölcs megtermelhető, illetve feldolgozható. Ehhez a szükséges munkaerő 15-20 km-es körzetben biztosítható.

Az üzem a Nyíregyházi Konzervgyár tyukodi telepe néven üzemelt, a folyamatosan fejlődött a technológia színvonala. Az 1966-os évben már különböző termelési folyamatok is megvalósultak. (Szárítmányok és különböző konzervtermékek előállítása, 1964—66-ig ládaszegezés, paprikacsumázás, stb.)

1979-ben épült fel a ma is működő gyártócsarnok, amelyet 1980-ban korszerűsítettek, így megteremtődött a gyárban a négyvonalas, műszakonkénti termelés feltétele, a gazdaságos, jó minőségű termékek előállítása.

Az 1980-as évek elején további fejlesztések, beruházások valósultak meg a gyár területén. Ilyenek voltak: új raktárépület, iparvágány, energiabázis szennyvíztisztító berendezés megépítése/ kivitelezése. Ezen beruházások, fejlesztések megvalósításával konzervgyárrá alakult az ekkor már közgazdaságilag Tyukodhoz tartozó gyártelep.

1980 és 1988 között dinamikus fejlődés következett be a tyukodi konzervgyár életében. 1987-ben a gyár termelési volumene elérte az évi 33.000 tonnás mennyiséget. A gyári tevékenységet ekkorra már kialakult, jól képzett, szakmai tapasztalatokkal rendelkező gárda biztosította. Ezen időszakban a szezonban foglalkoztatott 3 műszakos fizikai létszám elérte az 1000 főt, ez a foglalkoztatás szempontjából, valamint a megtermelt nyersanyagok feldolgozását figyelembe véve rendkívül nagy fontosságú volt. A gyár termékeinek mintegy 75%-a orosz piacra, 15%-a nyugat-európai piacra és 15%-a belföldi forgalomba került.

Az 1990-es évek elején változás állt be a gyár életében. Felszámolásra került a Nyírség Konzervipari Részvénytársaság, amelyet az EKO Kft. vásárolt meg. A tyukodi konzervgyár 1992-93-ban orosz érdekeltségű társaság tulajdonába került, s így működött 1998-ig, ezután került hazai érdekeltségi tulajdonba, amelyben a mai napig funkcionál.

CÉGFILOZÓFIA

A vevői igények teljes körű kielégítésének jegyében

A Szatmári Konzervgyár Kft. minden belső és külső tevékenységében a vevői igények teljes körű kielégítésére törekszik. Meggyőződésünk, hogy vevőink és dolgozóink elégedettsége kedvező hatással van környezetünkre. Célunk, hogy a minőség irányítsa minden döntésünket és cselekedetünket. Ezt a filozófiát a vállalat minden területén megvalósítjuk. Vevőink megelégedettsége mércéje termékeink minőségének és piaci szereplésünk megítélésének. Hisszük, hogy ennek a megelégedettségnek három nagyon fontos tényezője van: a minőség, az élelmiszerbiztonság és a termékeket előállító munkaerő.

A minőségi szemlélet hatja át humánerőforrásunkat, de a fogyasztóval, mint humánerővel való foglalkozásunkat is.
Amint azt a minőségbiztosítási rendszerünk is bizonyítja, vállalatunk fogyasztó-centrikus, hiszen az ő igényeik kielégítését szolgálja a termékskála, mind szortimentben, mind ízvilágában. De magas minőségi követelményeket támasztunk a menedzsment, a középvezetőink és a vállalat minden dolgozójával szemben. Arra törekszünk, hogy a minőség, a higiénia dolgozóink életszemléletének természetes részévé váljon, hogy a vállalaton belül és vállalaton kívül is öregbítsék cégünk hírnevét.

A minőség – mint a piaconmaradás egyik záloga – nem a feldolgozással, hanem az alapanyag előállítással, a nyersanyagtermeléssel kezdődik, ezért nyersanyag beszállítóink is alapvető viselkedési normának tekintik a minőségközpontú termelést, szemléletet. Tudjuk, hogy egy terméket csak akkor fog a fogyasztó kiváló minőségűnek tartani, ha annak tetszetős külleme és minősége a polcról levéve a fogyasztásig megmarad. Ezt a megfelelő csomagolással, tárolással és logisztikával érjük el.