RÓLUNK

A Szatmári Konzervgyár Kft. Magyarország északkeleti részén található. Földrajzi elhelyezkedése lehetőséget teremt arra, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye legfinomabb gyümölcsei és zöldségei frissen és zamatosan kerüljenek feldolgozásra. Termékeink tartósítószert, színezékeket, ízfokozókat és szintetikus adalékanyagokat nem tartalmaznak, csak természetes alapanyagokból készülnek, így az egészséges táplálkozási feltételeknek teljes mértékben megfelelnek. A Szatmári Konzervgyár Kft. a hazai piacon főként csemegeuborka gyártóként ismert, azonban a társaság éves árbevételének több mint a felét konzerv csemegekukorica gyártása és értékesítése adja. A gyár termékei Európa szinte valamennyi országában megtalálhatóak, de a legnagyobb volument a német fogyasztók vásárolják meg. Rege márkánk 23 éve van jelen a magyar piacon, azóta szolgálja ki a legszélesebb fogyasztói igényeket a legegyszerűbb, hagyományos savanyúságoktól a leginnovatívabb zöldség és gyümölcs különlegességekig. Mindennapi törekvésünk és elkötelezettségünk, hogy márkánkat az egészséges táplálkozással és a minőséggel azonosítsák. Kezdetektől figyelemmel kísértük az aktuális trendeket és igényeket, úgy gondoljuk, márkánk hosszútávú sikeressége és növekedése nagyrészt ebben rejlik.

FENNTARTHATÓSÁG

A Szatmári Konzervgyár Kft.-nek fontos a környezetvédelem, hisz ebben rejlik a jövőnk. Figyelünk az optimális energiafelhasználásra és az ökológiai lábnyom csökkentésére. Szakmai tanácsadással segítjük a gazdákat annak érdekében, hogy érvényesüljön a talajvédelem, valamint a lehető legkevesebb növényvédőszer használata.

A gyártósorok technológiai kialakítása során törekszünk a termelés során képződő környezetterhelés csökkentésére (pl. vízfelhasználás, szennyvíz kibocsátás). Büszkék vagyunk rá, hogy gyárunkban európai színvonalú a szennyvízkezelés: biológiai szennyvíztisztító rendszerrel rendelkezünk, ahol a tisztítatlan szennyvizet baktériumkultúrával kezeljük, amely a kibocsájtott szennyvíz paramétereit (KOI és szervesanyag tartalom) javítja.

JÖVŐKÉP

Gyárunkban minden nap arra törekszünk, hogy folyamatosan biztosítsuk a minőséget. Az idei évben cégünknél technológiai modernizáló beruházások történtek, gépparkunk jelentős részét fejleszteni tudtuk. Ezen kívül folyamatosak a felújítások és a korszerűsítések azzal a céllal, hogy megfeleljünk a korszerű táplálkozási igényeknek, a legmagasabb szintű élelmiszerbiztonsági követelményeknek, valamint környezettudatosan szolgáljuk ki ügyfeleinket. Hiszünk abban, hogy ha dolgozóinknak olyan légkört tudunk biztosítani, ahova nap mint nap szívesen érkeznek, akkor ott biztonságos és minőségi munka teremtődik. Ennek érdekében jól felszerelt, barátságos környezetben fogadjuk őket. A folyamatos magas minőség biztosítása mellett a legfőbb célkitűzésünk olyan termékek gyártása, mellyel a mindennapokat tudjuk könnyebbé tenni, hogy a fogyasztók rövid elkészítési idővel változatos ételeket tudjanak az asztalra varázsolni. Ezek a termékek mindemellett tartósítószermentesek, hőkezeléssel készülnek, a természetes ízvilág megtartásával.

KVALIFIKÁCIÓ

A prémium minőségű termékek tartósítószert, színezékeket, ízfokozókat és szintetikus adalékanyagokat nem tartalmaznak, csak természetes alapanyagokból készülnek, így az egészséges táplálkozási feltételeknek teljes mértékben megfelelnek. A cég már több mint 10 éve sikeresen működteti a HACCP és a nemzetközileg is elfogadott IFS Food Version 6 (International Featured Standards), BRC version 7, GMO free, EU BIO, ISO 9001-2015, ISO 14001:2015, minőség- és környezetirányítási rendszereket. A Szatmári Konzervgyár Kft. 2018-ban megszerezte a Sedex Members Ethical Trade Audit (SMETA) tanúsítványt is.

PARTNEREK

Hazánk ökológiai adottságai megfelelő alapot biztosítanak a sikeres zöldség- és gyümölcstermesztéshez. Az íz- és zamatanyagokban rendkívül gazdag magyar termékek komoly piaci lehetőségekkel rendelkeznek. Nyersanyag beszerzésnél különösen odafigyelünk a minőségre és a frissességre, az éves gyártásunkhoz szükséges nyersanyagot körülbelül 2500-3000 hektáron termelik meg beszállítóink. Termékeink megtalálhatóak egész Európában, Magyarországon pedig minden nemzetközi és hazai hálózatban.

BIOTERMÉKEK

A biotermékek értékesítése jelentős mértékben megváltozott az elmúlt pár évben. 2018-ban az értékesített bio termékek darabszáma körülbelül 500 ezer darab volt, azonban 2021-re ez a szám 3 millió felé emelkedett. Kiemelt hangsúlyt helyezünk a bio meggy, borsó, kukorica és cékla gyártására, ezeket évről évre megduplázzuk. Számunkra is fontos, hogy egészséges ételek kerüljenek a vevők asztalára. Az ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó nyersanyagok, a mi esetünkben pl a bio kukorica, zöldborsó, meggy, táplálóbbak, több vitamint, ásványi- és egészségvédő anyagot tartalmaznak.